a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 10

Air Jordan 10

Air Jordan 10, znan tudi kot Jordan 10, je košarkarski čevelj blagovne znamke Jordan Brand, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield in je bil izdan leta 1994. Znan je po svojem čistem in minimalističnem oblikovanju ter nekaterih edinstvenih značilnostih, ki jih prej nismo videli v prejšnjih modelih Air Jordan.

Air Jordan 10 ima kombinacijo usnja z naravnim zrnom in nubucka na zgornjem delu, ki zagotavlja vzdržljivost in premijski videz. Eden od njegovih prepoznavnih elementov je seznam dosežkov Michaela Jordana v karieri na podplatu, ki prikazuje ključne trenutke v njegovi košarkarski poti.

Čevelj vključuje oblazinjen ovratnik in jezik za izboljšano udobje med nošenjem. Jezik ima zanko na zadnji strani, kar olajša obuvanje in sezuvanje.

Air Jordan 10 ima podplat Phylon z zračno enoto Zoom Air v celotni dolžini, ki ponuja odzivno blaženje in zaščito pred udarci za udobje na košarkarskem igrišču.

Podplat Jordan 10 ima edinstven vzorec večsmerne oprijemne ribje kosti, ki zagotavlja odličen oprijem in stabilnost med igro.

Air Jordan 10 je bil prvotno izdan v petih barvnih različicah, vsaka predstavlja drugo mesto, kjer je Michael Jordan dosegel pomemben uspeh: Chicago, New York, Orlando, Sacramento in Seattle.

Čez leta je bil Air Jordan 10 izdan v različnih retro barvnih različicah in sodelovanjih, kar ga je naredilo za priljubljeno in časovno neopredeljeno supergo med športniki in navdušenci nad supergami. Njegovo čisto oblikovanje, edinstvene značilnosti in zgodovinski pomen v karieri Michaela Jordana so prispevali k priljubljenosti tako v košarkarski kot ulični kulturi.