a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 4

Air Jordan 4

Jordan 4, znan tudi kot Air Jordan 4, je še en ikoničen košarkarski čevelj blagovne znamke Jordan Brand, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield in je bil prvič izdan leta 1989. Prinesel je več inovativnih značilnosti, ki so postale značilne za linijo Air Jordan.

Zgornji del Air Jordan 4 je izdelan iz kombinacije usnja in mrežice, kar zagotavlja vzdržljivost in zračnost. Eno izmed najbolj prepoznavnih elementov so plastični krilni čepi na straneh, ki zagotavljajo dodatno oporo in predstavljajo edinstveno obliko. Čevelj ima tudi vidno zračno enoto Air-Sole v peti, ki zagotavlja odzivno blaženje za udobje med igro.

Oblika srednjega podplata ponuja oblikovno oporo, podplat pa ima vzorec zračnih blazinic ribje kosti, ki zagotavlja odličen oprijem na igrišču.

Čez leta je Jordan 4 doživel številne ikonične barvne različice in sodelovanja, ki so prispevala k njegovi priljubljenosti in statusu kot ljubljena silhueta v kulturi superg. Jordan 4 ni cenjen samo zaradi svoje uspešnosti na košarkarskem igrišču, ampak tudi zaradi svojega časovno neopredeljenega oblikovanja in privlačnosti ulične mode, kar ga naredi za zaželeno supergo med športniki in ljubitelji superg.