a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 5

Air Jordan 5

Jordan 5, znan tudi kot Air Jordan 5, je klasičen košarkarski čevelj blagovne znamke Jordan Brand, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield in je bil prvič izdan leta 1990. Prinesel je več edinstvenih značilnosti, ki ga ločujejo od njegovih predhodnikov.

Zgornji del Air Jordan 5 je izdelan iz mešanice usnja in mrežice, kar zagotavlja vzdržljivost in zračnost. Eden izmed najbolj prepoznavnih elementov je plastični mrežasti panel na strani, imenovan “zob morskega psa”, ki čevlju daje drzen in agresiven videz. Čevelj ima tudi vidno zračno enoto Air-Sole v peti, ki zagotavlja odzivno blaženje.

Druga opazna značilnost je sistem vezalk na jeziku, ki omogoča varno in prilagodljivo prileganje. Jordan 5 ima tudi oblazinjen ovratnik in jezik za dodatno udobje med nošenjem.

Oblika srednjega podplata zagotavlja oblikovno oporo, podplat pa ima edinstven vzorec ribje kosti, ki omogoča odličen oprijem na košarkarskem igrišču.

Čez leta je Air Jordan 5 doživel številne ikonične barvne različice in sodelovanja, ki so ga naredili za izjemno zaželeno silhueto v kulturi superg. Ceni se ne le zaradi svoje uspešnosti, ampak tudi zaradi svojega elegantnega in brezčasnega oblikovanja, kar ga naredi za priljubljeno izbiro med športniki in navdušenci nad supergami.