a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 16

Air Jordan 16

Air Jordan 16, znan tudi kot Jordan 16, je košarkarski čevelj znamke Jordan, oblikovan s strani Wilsona Smitha III in izdan leta 2001. Znan je po inovativnem in sofisticiranem dizajnu, ki združuje visokokakovostne materiale in edinstvene gradbene elemente.

Zgornji del Air Jordan 16 je narejen iz mešanice usnja in patentiranega usnja, kar mu daje razkošen in eleganten videz. Čevelj ima visok profil z elegantno silhueto.

Eden najbolj prepoznavnih elementov Air Jordan 16 je odstranljiv pokrov, ki skriva vezalke. Pokrov je mogoče zapreti z zadrgo za čist in brezhiben videz ali pa ga odpreti, da odkrije vezalke in jezik spodaj.

Čevelj ima skrit sistem vezalk, ki poudarja čist in strnjen videz.

 

Air Jordan 16 ima srednji podplat iz Phylona s Zoom Air enotami v prednjem delu stopala in peti, ki zagotavljajo odzivno blaženje in zaščito pred udarci za udobje in zmogljivost na košarkarskem igrišču.

Podplat Air Jordan 16 ima edinstven vzorec oprijema z ribjim kostanjem in krožnimi izboklinami, ki zagotavljajo odlično oporo in trakcijo za hitre rezke in gibe.

Elementi dizajna Air Jordan 16 so bili vplivani z Michaelovim slogom igre in njegovim prehodom v vodstvo pri Washington Wizards. Visokokakovostni materiali in sofisticiran dizajn ga ločujejo od drugih košarkarskih čevljev svojega časa.

Air Jordan 16 je bil izdan v različnih barvnih kombinacijah in omejenih izdajah, kar ga je naredilo za zaželen predmet zbirateljev med športniki in ljubitelji copatov. Njegov edinstven dizajn in zgodovinski pomen v Michaelovi karieri dodajata k njegovemu privlačnosti kot opaznemu copatu v liniji Air Jordan.