a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 6

Air Jordan 6

Air Jordan 6, znan tudi preprosto kot Jordan 6, je klasičen košarkarski čevelj blagovne znamke Jordan Brand, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield in je bil izdan leta 1991. Gre za eno najikonografičnejših silhuet v liniji Air Jordan.

Zgornji del Air Jordan 6 je izdelan iz kombinacije usnja in/ali semiša, kar zagotavlja vzdržljivost in premijski videz. Eden od najbolj prepoznavnih elementov je sistem vezalk na jeziku, ki omogoča varno prileganje in ohranja jezik na mestu med igro.

Čevelj ima tudi perforacije na zgornjem delu, ki omogočajo prezračevanje in ohranjajo stopalo hladno med intenzivno igro. Druga opazna značilnost je zanka na peti, ki olajša obuvanje in sezuvanje.

Air Jordan 6 ima vidno zračno enoto Air-Sole v peti za odzivno blaženje, ki zagotavlja udobje in zaščito pred udarci med igro. Ojačan prednji del podplata povečuje vzdržljivost in ščiti prste.

Podplat Air Jordan 6 ima edinstven vzorec večsmerne oprijemne ribje kosti, ki zagotavlja odličen oprijem in stabilnost na košarkarskem igrišču.

Čez leta je bil Air Jordan 6 izdan v različnih barvnih različicah in sodelovanjih, kar ga je utrdilo kot priljubljeno in časovno neopredeljeno supergo med športniki in ljubitelji superg. Njegova kombinacija uspešnosti in elegantnega oblikovanja ga je naredila za stalnico v košarkarski in ulični kulturi.