a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 14

Air Jordan 14

Air Jordan 14, znan tudi kot Jordan 14, je košarkarski čevelj znamke Jordan, oblikovan s strani Tinkerja Hatfielda in izdan leta 1998. Navdih črpa iz Michaelove ljubezni do športnih avtomobilov, zlasti Ferrarija 550 Maranello, kar se odraža v njegovem elegantnem in aerodinamičnem dizajnu.

Zgornji del Air Jordan 14 je narejen iz kombinacije usnja in semiša, kar zagotavlja vzdržljivost in vrhunski videz. Ima nizek profil z izvirno silhueto, ki spominja na obliko visokozmogljivega športnega avtomobila.

Čevelj ima oblazinjen ovratnik in jezik za povečano udobje in podporo med igro. Jezik ima ikonični Jumpman logotip in edinstveno značko “JORDAN”.

Air Jordan 14 ima srednji podplat iz Phylona s Zoom Air enotami v prednjem delu stopala in peti, ki zagotavljajo odzivno blaženje in zaščito pred udarci za udobje in zmogljivost na košarkarskem igrišču.

Podplat Air Jordan 14 ima edinstven vzorec oprijema z ribjim kostanjem in krožnimi izboklinami, ki zagotavljajo odličen oprijem in trakcijo za hitre rezke in gibe.

Eden od najbolj prepoznavnih elementov Air Jordan 14 je “zobničast” dizajn na srednjem podplatu, ki spominja na mrežo športnega avtomobila in prispeva k agresivnemu videzu čevlja.

Dizajn in zmogljivostne lastnosti Air Jordan 14 so močno vplivale na Michaelov slog igre med njegovim časom pri Chicago Bulls. Njegov edinstven estetski videz in zgodovinski pomen v Michaelovi karieri so prispevali k njegovi priljubljenosti kot zaželenemu čevlju med športniki in navdušenci nad copati.