a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 15

Air Jordan 15

Air Jordan 15, znan tudi kot Jordan 15, je košarkarski čevelj znamke Jordan, oblikovan s strani Tinkerja Hatfielda in izdan leta 1999. Predstavlja odmik od tradicionalnega dizajna Jordanov in ima bolj futurističen in avantgarden videz.

Zgornji del Air Jordan 15 je izdelan iz kombinacije tkanega materiala in usnja, kar mu daje edinstveno teksturo in sodoben videz. Zgornji del čevlja je oblikovan tako, da spominja na obliko lovca, z gladkimi linijami in krivuljami.

Eden najbolj prepoznavnih elementov Air Jordan 15 je jezik, ki se razteza višje preko golenice in je pritrjen s pomočjo elastičnega traku, ki nudi oprijem podoben nogavici.

Čevelj ima skrit sistem vezalk, ki prispeva k elegantnemu in strnjenemu videzu.

Air Jordan 15 ima srednji podplat iz Phylona s Zoom Air enotami v prednjem delu stopala in peti, ki zagotavljajo odzivno blaženje in zaščito pred udarci za udobje in zmogljivost na košarkarskem igrišču. Podplat Air Jordan 15 ima edinstven vzorec oprijema z ribjim kostanjem in diamantno oblikovanimi izboklinami, ki zagotavljajo odlično oprijem in trakcijo za hitre rezke in gibe.

Dizajn Air Jordan 15 je bil navdihnjen z Michaelovim slogom igre, ki ga je primerjal z gibljivostjo in natančnostjo lovca v gibanju. Pogumen dizajn in edinstvene značilnosti ga ločijo od prejšnjih modelov Air Jordan, zaradi česar je opazen športni copat z zbirateljsko vrednostjo med športniki in oboževalci copatov. Vendar pa ni bil tako priljubljen kot nekateri njegovi predhodniki zaradi svojega nenavadnega dizajna in omejene izdaje.