a-01

AIR JORDAN SHOES

Air Jordan 9

Air Jordan 9

Air Jordan 9, znan tudi kot Jordan 9, je klasičen košarkarski čevelj blagovne znamke Jordan Brand, ki ga je zasnoval Tinker Hatfield in je bil izdan leta 1993. Gre za pomembno silhueto v liniji Air Jordan iz več razlogov.

Zgornji del Air Jordan 9 je izdelan iz mešanice materialov, kot so usnje, nubuck in patentno usnje, ki zagotavljajo vzdržljivost in premijski videz. Eden od njegovih prepoznavnih elementov je odsotnost logotipa “Nike Air” na peti, saj je bil prvi model Air Jordan, ki je bil izdan po prvotnem upokojitvi Michaela Jordana iz košarke.

Čevelj združuje različne oblikovalske navdihe iz različnih kultur, vključno z elementi iz afriške, latinskoameriške in azijske umetnosti ter arhitekture.

Air Jordan 9 ima neoprenske nogavice, ki zagotavljajo udobno in tesno prileganje okoli gležnja. Ima tudi kalupni sintetični sistem vezalk za varno in prilagodljivo prileganje.

Srednji podplat Jordan 9 sestavljajo vdelane enote Air-Sole v prednjem delu stopala in pete, ki zagotavljajo odzivno blaženje za udobje in zaščito pred udarci na košarkarskem igrišču.

Podplat ima edinstven vzorec večsmerne oprijemne ribje kosti, ki zagotavlja odličen oprijem in stabilnost med igro.

Čez leta je bil Air Jordan 9 izdan v različnih barvnih različicah in sodelovanjih, kar ga je naredilo za priljubljeno in časovno neopredeljeno supergo med športniki in navdušenci nad supergami. Njegov edinstven dizajn, kulturne inspiracije in zgodovinski pomen v karieri Michaela Jordana so prispevali k priljubljenosti tako v košarkarski kot ulični kulturi.